Λουδοβίκος των Ανωγείων

/Λουδοβίκος των Ανωγείων
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Λουδοβίκος των Ανωγείων

Το χρώμα της αγάπης


9-12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έρχεται για πρώτη φορά στο Half Note για να μας παρασύρει στην μαγεία των λυρικών μελωδιών και των ιστοριών του. Για τέσσερις μόνο βραδιές, από Παρασκευή 9 έως και Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ο σπουδαίος τραγουδοποιός από τ’ Ανώγεια της Κρήτης, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με παλιά και νέα τραγούδια αφιερωμένο στο «χρώμα της αγάπης». Κάθε βραδιά μαζί του θα βρίσκεται επί σκηνής και μία διαφορετική, εκλεκτή καλεσμένη. Θα εμφανιστούν οι Νεφέλη Κουρή (9/12), Μαρία Αναματερού (10/12), Μαριάννα Πολυχρονίδη (11/12) και Νένα Βενετσάνου (12/12).

Με τον δικό του μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια που στοχεύουν κατευθείαν στην καρδιά, θα ψιθυρίσει αλήθειες που μοιάζουν σαν παραμύθια, θα σκαρώσει στίχους και θα μας χαρίσει απλόχερα σκέψεις και συναισθήματα που δίνουν νόημα στη ζωή.  Λυρικά, χαμηλόφωνα και ουσιαστικά.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων σημειώνει για τις εμφανίσεις του στο Half Note:

«Η γιαγιά μας παρότρυνε να τρέξουμε κάτω από το ουράνιο τόξο (της “κυράς τη ζώνη” όπως λέγεται στ’ Ανώγεια ) κι αν περνούσαμε από κάτω τότε θα μέναμε αθάνατοι! Εμείς ένα τσούρμο αδέρφια ξαδέρφια τρέχαμε αλλά ποτέ δεν τα καταφέραμε. Εκείνο απομακρυνόταν όσο πλησιάζαμε! Όταν αργότερα έγραφα το τραγούδι «Ποιο το χρώμα της αγάπης» θυμήθηκα την ιστορία.  Ήταν ιδανικό για να πιστοποιηθεί η κεντρική ιδέα του τραγουδιού…“Ποιο το χρώμα της αγάπης ποιος θα μου το βρει; Να ‘ναι το ουράνιο τόξο που δεν πιάνεται. Όλο φαίνεται πως φτάνω κι όλο χάνεται…»

Πέρασαν χρόνια από τότε και το ερώτημα εξακολουθεί να τίθεται. Η αγάπη μόνο με τα φτερά της ελευθέριας μπορεί να πιάσει το ύψος που της ταιριάζει. Χωρίς ελευθερία, αγάπη δεν υπάρχει. Η αγάπη  συχνά προβάλλεται στην οθόνη και σαν φόβος. H φύση διδάσκει με “ενυπόγραφες επιστολές”, ό,τι η αγάπη μόνο μπορεί σε ανίκητα κάστρα να μπει. Αγαπώ θα πει αποδέχομαι τον άλλο γι’ αυτό που επέλεξε να είναι. Τόσο απλά, τόσο δύσκολα!

Ένα ταξίδι με σπουδαίους συνεργάτες και φίλους. Αυτές οι τέσσερις εμφανίσεις στο Half Note.»

Τον συνοδεύουν:

Αλίκη Ζωγράφου: τραγούδι

Αντώνης Μυτακίδης: κιθάρα

Γιώργος Κοντογιάννης: λύρα

Μανώλης Μπαρδάνης: φυσαρμόνικα – αφήγηση

Σοφία Μαυρογεννίδου: φλάουτο (Σαβ. 10/12)


 Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)

*** την Δευτέρα 12/12 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές 

Προπώληση: www.viva.gr, www.artinfo.gr

Καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
210 9213310