ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΩΛΗΣ

/ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΩΛΗΣ
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Ο πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος Τσώλης επιστρέφει για μια μοναδική εμφάνιση, την Πέμπτη 9 Μαΐου, στο Half Note Jazz Club.

Παρέα με τον drummer Γιώργο Μανιάτη και τον κοντραμπασσίστα Γιώργο Ρούλος θα παρουσιάσει ένα μέρος του νέου του album “Μethexis” που ηχογραφήθηκε στα Sierra studios τον Σεπτέμβριο του 2023 καθώς και παλαιότερες συνθέσεις του.

Στο δεύτερο σετ ο Γεώργιος Τσώλης προσκαλεί έναν σολίστ “έκπληξη”, από τη νέα ανερχόμενη γενιά της ελληνικής jazz σκηνής, ένα σολίστ υψηλών προδιαγραφών που συμπράττει στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα με το τρίο.

Ο Γεώργιος Τσώλης είναι πιανίστας της jazz και συνθέτης πού ασχολείται παράλληλα και με τη σύνθεση έργων μοντέρνας κλασικής μουσικής. Κατά τη συνεργασία του με τον εκδοτικό οίκο editons svitzer που εδρεύει στην Κοπεγχάγη της Δανίας καθώς και με τον διεθνούς φήμης μαριμπίστα Theodor Μilkov έχει δημιουργήσει έργα για κρουστά , σόλο μαριμπα, συμφωνικά έργα και πρωτότυπες συνθέσεις για διάφορα set up. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ η οποία ηχογράφησε δύο συμφωνικά ποιήματα του συνθέτη.

Η μουσική που θα παρουσιάσει το τρίο εμφανίζει τις επιρροές του συνθέτη από την κλασική έως τη jazz και από τον Chick Corea και Ηerbie Hancock έως τον Oscar Peterson και τον Bud Powel. Σε συνδυασμό με ενδιαφέρουσες  ενορχηστρώσεις καθώς και την δική του ιδέα για τον αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση ο Γεώργιος Τσώλης τείνει να αναπτύξει την δική του μουσική γλώσσα. Mε σεβασμό στην παράδοση της jazz και με γνώμονα τον μουσικό διάλογο και την διάδραση φέρνει στη σκηνή τον μοντέρνο ήχο των ημερών μας.

Την Πέμπτη 9 Μαΐουστο Half Note Jazz Club!

 

Info

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΩΛΗΣ

Πέμπτη 9 Μαΐου

 Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

 

Τιμές εισιτηρίων: από 10 €   

Προπώληση εισιτηρίων

www.halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.