ΑΝΑΔΟΛΗΣ / ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ / ΚΛΩΝΗΣ  

/ΑΝΑΔΟΛΗΣ / ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ / ΚΛΩΝΗΣ  
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΑΝΑΔΟΛΗΣ / ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ / ΚΛΩΝΗΣ  

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

στο Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ένα εξαιρετικό νεοσύστατο σχήμα της εγχώριας τζαζ σκηνής! Πρόκειται για τοτρίο του πιανίστα Νικόλα Αναδολή του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη και του ντράμερ Δημήτρη Κλωνή, τριών εκ των καλύτερων εκπροσώπων της νέας γενιάς των μουσικών της αθηναϊκής τζαζ κοινότητας, το οποίο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του, αλλά και διασκευές σε αγαπημένα  jazz standards με έμφαση στην ελεύθερη έκφραση της μελωδίας και του ρυθμού αποφεύγοντας την αναπαραγωγή δομημένων jazz φράσεων. Το τρίο με το ανοιχτό παίξιμο του προτείνει ένα ακρόαμα με σεβασμό στην φόρμα και την αρμονία και ταυτόχρονα με ήχο μοντέρνο, σ’ ένα σύγχρονο υψηλής αισθητικής piano trio.

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΝΑΔΟΛΗΣ:

Ο Νικόλας Αναδολής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1991. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικού πιάνου σε ηλικία πέντε ετών. Το 2001, σε ηλικία 10 ετών, άρχισε μαθήματα τζαζ πιάνου και το 2002 φοίτησε στο Eθνικό Ωδείο της Θεσσαλονίκης, ενώ παρακολούθησε πολλά master classes με γνωστούς μουσικούς.
Το 2004 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Ελληνοκυπριακό Διαγωνισμό Πιάνου Ο Φίλων. Το 2008 πήρε πλήρη (προεδρική) υποτροφία για να σπουδάσει τζαζ πιάνο στο Berklee College of Music της Βοστόνης, απ’ όπου αποφοίτησε το 2012. Είναι αξιοσημείωτο ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών του, το 2009, ήταν ένας από τους 5 νικητές του διαγωνισμού σύνθεσης και ερμηνείας, που διεξήχθη από το Berklee College of Music. Ο Νικόλας Αναδολής έχει συνθέσει κομμάτια για σόλο πιάνο, ντούο με σαξόφωνο, πιάνο τρίο, σύνολα με πνευστά και έγχορδα, καθώς και σύνολα για big band.Το 2010 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον αναγνωρισμένο διαγωνισμό τζαζ πιάνου Martial Solal, που γίνεται στο Παρίσι κάθε τέσσερα χρόνια. Έχει παίξει με τον George Garzone, τον François Moutin, τον Louis Moutin και τον Jerry Bergonzi. Ανάμεσα στους χώρους που έχει παίξει είναι και το θρυλικό τζαζ κλαμπ Blue Note της Νέας Υόρκης, ανοίγοντας για τον πιανίστα Michel Camilo.
To 2014 o Νικόλας Αναδολής ολοκλήρωσε το Master in Music στο New England Conservatory της Βοστόνης με δασκάλους τον Fred Hersch και τον Jerry Bergonzi.Με το προσωπικό του σχήμα Nikolas Anadolis Athenian Trio έχει εμφανιστεί σε σπουδαία Φεστιβάλ στην Ευρώπη και στην Ασία (Ν. Κορέα, Ταιβάν).

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Ο κοντραμπασίστας Γρηγόρης Θεοδωρίδης Θεοδωρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Ασχολήθηκε σοβαρά με την μουσική από μικρή ηλικία και σύντομα ήρθε σε επαφή  με την τζαζ και την αυτοσχεδιαστική μουσική. Aργότερα στα 17 του χρόνια, μετακόμισε στην Αθήνα και έκανε σπουδές τζαζ και κλασικού κοντραμπάσου. Το 2011 μετακόμισε στην Ολλανδία για να σπουδάσει jazz performance στο βασιλικό κονσερβατόριο της Χάγης και έλαβε το δίπλωμα του με άριστα το 2016. Από το 2017 ταξίδεψε και έπαιξε μουσική σε όλο τον κόσμο, σε φεστιβάλ στην Ευρώπη όπως και σε jazz venues στη Νέα Υόρκη, το Τόκυο, Σανγκάη, το Λονδίνο, την Κοπενχάγη και αλλού.
Στα ταξίδια του στην Νέα Υόρκη υπήρξε μαθητής του θρυλικού κοντραμπασίστα Ron Carter, καθώς και του Orlando le Fleming. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και διαλέξεις των Larry Grenadier, Joe Martin, Brad Mehldau, Jeff Ballard, Enrico Pieranunzi, Mark Guiliana, John Patitucci, Vijay Iyer και David Liebman κ.ά.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς από τους καλύτερους τζαζ μουσικούς της Ευρώπης όπως οι Juraj Stanik, Eric Ineke, Rik Mol, Attila Gyarfas, Thomas Maasz (οι δύο τελευταίοι είναι και τα μέλη του προσωπικού του τρίο) και ετοιμάζει και συνεργασία με την Ιαπωνικής καταγωγής πιανίστρια Mikiko Nagatake, με την οποία αναμένεται και η ηχογράφηση του πρώτου του προσωπικού δίσκου.Επέστρεψε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021 κι έκτοτε αναδεικνύεται σε έναν από τους πλέον δραστήριους και περιζήτητους μουσικούς της εγχώριας τζαζ κι αυτοσχεδιαστικής μουσικής σκηνής.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΩΝΗΣ:

Ο Δημήτρης Κλωνής γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε μαθήματα drums κοντά στον Πέτρο Δαχτυλίδη και εν συνεχεία με τον Γιάννη Φλώρο. Το 2010 αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την ίδια χρονιά ξεκίνησε τις σπουδές του στο Conservatorium van Amsterdam και Rotterdam Jazz Academy, όπου και παρακολούθησε μαθήματα με τους Lucas Van MerwijkMaurcel Serierse και Victor Oskam. Είναι κάτοχος Πτυχίου Αρμονίας (2009) και Πτυχίου Αντίστιξης (2012) με καθηγητή τον Ορέστη Χατζηνάκη. Έχει συνεργαστεί με ολόκληρο σχεδόν το φάσμα των Ελλήνων μουσικών της τζαζ, τόσο συναυλιακά, όσο και δισκογραφικά, καθώς και με ξένους καλλιτέχνες όπως ο Femi Temowo, ο Michael Weisberger, ο Enrique Pascual, κ.ά.Έχει ακόμη παίξει με δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Δώρος Δημοσθένους και ο Πέτρος Θεοτοκάτος. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο “1 0 1” κυκλοφόρησε το 2016.

 

Πιάνο: Νικόλας Αναδολής

Κοντραμπάσο: Γρηγόρης Θεοδωρίδης

Ντραμς: Δημήτρης Κλώνης

 

Ιnfo

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες: 210 9213310 – halfnote.gr

Προπώληση: viva.gr

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 

Τετάρτη 21:00

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος 12€


*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο άτομα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.

*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.

*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.

*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.

 

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

 

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1

σχετικού, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:

[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.

Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.

Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.