Alexia «In a Jazz Mood»

/Alexia «In a Jazz Mood»
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Η Αλέξια θα βρίσκεται στη σκηνή του Half Note για πέντε μοναδικές συναυλίες μαζί με επίλεκτους μουσικούς, χαρίζοντας στο κοινό μουσική υψηλού επιπέδου και αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα των Jazz Clubs της Αμερικής στην καρδιά της Αθήνας.

Η Αλέξια, με το αυθεντικό ηχόχρωμα και το δικό της χαρακτηριστικό phrasing, θα ερμηνεύσει τραγούδια από την αγγλόφωνη πτυχή της δισκογραφίας της, από τον ιστορικό πια Τζαζ δίσκο της, «In a Jazz Mood», στον οποίο συμμετέχουν οι θρύλοι της Τζαζ, Chick Corea και John Patitucci, από τον αναγνωρισμένο από τα Grammys δίσκο της «Birds Have To Fly» σε συνεργασία με τον Peter Massink, από τον τριπλό της δίσκο «Re-bE» σε δικές της συνθέσεις, αναβιώνοντας ταυτόχρονα ορισμένα από τα κλασικά τραγούδια standards, της Αμερικανικής Τζαζ, επανερμηνεύοντας τις μουσικές των σπουδαίων NinaSimone, ChickCorea, BettyCarter, BillieHoliday, AbbeyLincoln, John Coltrane, με ειδικά επιλεγμένα τραγούδια, γκόσπελ και ragtime των LouisArmstrong, DizzyGillespie, FatsWaller, CabCalloway, κ.ά.

Η Αλέξιαείναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη καλλιτέχνιδα, τραγουδίστρια, συνθέτης, στιχουργός, κοινωνική ακτιβίστρια, η οποία έχει τιμηθεί επανειλημμένα με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και έχει ερμηνεύσει ποικίλα και ετερόκλητα μουσικά είδη.

Με μια μουσική πορεία 40 ετών και 45 ηχογραφημένους δίσκους, η Αλέξια έχει αναπτύξει το δικό της εκλεκτικό μουσικό ύφος, ενώ εμπνέεται από ένα μεγάλο φάσμα μουσικών ειδών. Οι εγγενείς φωνητικές της δεξιότητες, το προσωπικό της στυλ, η έκφραση και ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει ένα τραγούδι, το ηχόχρωμα της φωνής της, που εκτείνεται σε τρείς οκτάβες και το βιμπράτο της, ενσαρκώνουν την ουσία του πρωτοποριακού της ήχου.

Η Αλέξια έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους σημαντικότερους μουσικούς του κόσμου, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Τσικ Κορέα, Τζον Πατιτούτσι, Μίλβα, κ. ά. Γεννημένη στην Αμμόχωστο της Κύπρου, η Αλέξια είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχοντας η ίδια βιώσει τον εκτοπισμό από την Τουρκική στρατιωτική εισβολή του ’74, και την συνεχή εθνοκάθαρση των Κυπρίων.

Η Αλέξια συνεχίζει να μεταδίδει την αγάπη της για τη μουσική, μέσα από τις θεματικές της συναυλίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Συντελεστές
Αλέξια Βασιλείου | Φωνή & Σύλληψη
Γιώργος Μορφίτης | Πιάνο
Σταύρος Μάνθος | Σαξόφωνο
Γιώργος Παλαμιώτης, Αλέξης Δελλής | Ηλεκτρικό Μπάσο
Νίκος Κασσαβέτης | Κρουστά
Βαλεντίνα Καραντώνη | Παραγωγός & Καλλιτεχνική Διεύθυνση για την Αλέξια Βασιλείου
Delta Pi | Οργάνωση Παραγωγής & Εκπροσώπηση Αλέξιας Βασιλείου στην Ελλάδα

 

Info

Αλέξια «In a Jazz Mood»

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

 

Τιμές εισιτηρίων:

Α Ζώνη 25€ (*θέση σε τραπέζι)

Β Ζώνη 20€ (*θέση σε τραπέζι)

Bar Όρθιών 15€

 

Ημέρες & ώρες:

Από 23 έως 27 Δεκεμβρίου

Παρασκευή 23/12  – *Σάββατο 24/12  & Κυριακή 25/12 – 22:30

Δευτέρα 26/12  & Τρίτη 27/12 – 21:30

 

* Παραμονή Χριστουγέννων η κατανάλωση φιάλης είναι υποχρεωτική.

 

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δενπεριλαμβάνεται ποτό.

*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της συναυλίας. Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.

 

Προπώληση εισιτηρίων: viva.grhalfnote.gr

Πληροφορίες  210 9213310