ALFREDO RODRIGUEZ TRIO

/ALFREDO RODRIGUEZ TRIO
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“From a child prodigy in Cuba…to the stardom of jazz pianists”

O προτεινόμενος για Grammy περίφημος Κουβανός πιανίστας, συνθέτης, ενορχηστρωτής & παραγωγός Alfredo Rodriguez με το υπέροχο τρίο του έρχονται να συστηθούν στο κοινό της Αθήνας και την σκηνή του Half Note Jazz Club!

Γεννημένος στην Αβάνα και προερχόμενος από μουσική οικογένεια, ο χαρισματικός Alfredo, αποτέλεσε ένα πραγματικό  παιδί θαύμα που σπούδασε κλασσική μουσική και πιάνο στο ξεχωριστό Conservatorio Amadeo Roldán και το Instituto Superior de Arte της Κούβας.

Την ζωή του όμως και την μεγάλη του αγάπη για την τζαζ και το αυτοσχεδιασμό, επηρέασε πολύ η πρώτη ακρόαση του περίφημου δίσκου του Keith Jarrett “The Köln Concert” όπως – είναι βέβαιο – και πολλών άλλων ανθρώπων! Το απέραντο μουσικό ταλέντο του φάνηκε αμέσως όταν κατάφερνε να συνδυάσει την επιρροή του από τον Stravinsky ή τον Bach με την τζαζ αλλά και την Κουβανική μουσική παράδοση. Τις μεγάλες ικανότητες του Rodriguez, διέκρινε στο φεστιβάλ του Montreaux το 2006 και ο θρύλος Quincy Jones και του πρότεινε να μετακομίσει στην Αμερική, ώστε να έχουν μία μακρόχρονη συνεργασία.  Έτσι η φήμη του θα γιγαντωθεί αλλά κυρίως οι φοβερές ικανότητες του Alfredo Rodriguez θα τον αναδείξουν σταδιακά σε ένα από τους σπουδαιότερους μουσικούς της γενιάς του.  Μετά από πολύ σκέψη τελικά το 2009 θα αποδεχτεί την μουσική πρόκληση του να μεταναστεύσει στην Αμερική και με παραγωγό τον Quincy, θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ “Sounds of Space” με εκκωφαντική  επιτυχία.  Στο αμέσως επόμενο δισκογραφικό του εγχείρημα με τίτλο το επίκαιρο “The Invasion Parade”, πάλι σε συμπαραγωγή του Quincy Jones, θα συμμετάσχουν ανάμεσα σε άλλους η Esperanza Spalding και ο τραγουδιστής /master περκασιονίστας Pedrito Martinez. Ο δίσκος αυτός είναι το απόσταγμα των μουσικών αναμνήσεων, των ανθρώπων και βιωμάτων του Alfredo από την Κούβα και έκανε τόση αίσθηση, ώστε προτάθηκε για Grammy την ίδια χρονιά! Θα ακολουθήσουν ακόμη τρία σπουδαία προσωπικά του άλμπουμ, πάντα με την συνδρομή του θρύλου Quincy Jones. Σε όλα αυτά τα 13 χρόνια από την μετεγκατάστασή του στην Αμερική, ο Rodriguez έχει ήδη καθιερωθεί σαν headliner στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ τζαζ του κόσμου όπως Montreux Jazz FestivalNorth Sea Jazz, Jazz in MarciacUmbria JazzJazz à Vienne κλπ αλλά και χώρους όπως το Hollywood Bowl κα. Το παίξιμό του – όπως πολλοί κριτικοί παραδέχονται – εμπεριέχει αρκετά στοιχεία από Bill Evans, ακόμη και ψήγματα Thelonious Monk, αλλά και πολλά στοιχεία από την μελωδική ευρηματικότητα του Jarrett, ενώ διατηρεί σαφέστατη και ευκρινή πάντοτε την Κουβανική μουσική του κληρονομιά.  Όμως τελικά ο υπέροχος αυτός καλλιτέχνης διατηρεί το δικό του και γεμάτο μουσικές εκπλήξεις και contrast, χαρακτηριστικό ύφος. Στις αναμενόμενα hot παραστάσεις του στην Αθήνα, θα έχει πλάϊ του δύο απίστευτους Κουβανούς μουσικούς, τον μπασίστα Yarel Hernandez και τον ντράμερ Michael OliveraΑπό την Παρασκευή 15 μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου, η σκηνή του Half Note φιλοξενεί έναν από τα σύγχρονα  μεγάλα αστέρια της τζαζ κι όχι μόνο αυτής….     

 

Alfredo Rodriguez – piano / vocals
Yarel Hernandez – bass

Michael Olivera – drums

 

https://www.youtube.com/watch?v=Kmb2Oacy5-Q

https://www.youtube.com/watch?v=LoaJ1qvuoZQ

https://www.youtube.com/watch?v=qOxCOMtJbC8

 

Ιnfo

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Τηλέφωνο : 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr – artinfo.gr

Πληροφορίες: https://www.halfnote.gr/

 

Ώρα έναρξης

Παρασκευή & Σάββατο 22:00

Κυριακή & Δευτέρα 21:30

*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.

*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.

 

Τιμές εισιτηρίων:

A’ Ζώνη σε τραπέζι 30€

Β’ Ζώνη σε τραπέζι 25€

BAR ΟΡΘΙΩΝ 20€

*Τη Δευτέρα ισχύει εκπτωσή -5€ από την αρχική τιμή για φοιτητές & ανέργους.


*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο άτομα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.

*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα του live.

*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.

*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.

 

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1

σχετικού, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης 

[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.

Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.

Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.