Aris Papadopoulos/Grigoris Theodoridis DUET

/Aris Papadopoulos/Grigoris Theodoridis DUET
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ANAPOLONTAS @ Half Note Jazz Club

Guest: Thanos Hatzianagnostou

 

Tην Τρίτη 22 Φεβρουαρίου το HALF NOTE παρουσιάζει το ντουέτο του πιανίστα Άρη Παπαδόπουλου και του κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη με guest τον Θάνο Χατζηαναγνώστου (τύμπανα). To ντουέτο χτίζει τη μουσική του στη βάση της πειραματικής αυτοσχεδιαστικής JAZZ, με πολλές αναφορές στην παραδοσιακή και world μουσική. Η πλαισίωση του ντουέτου από τα τύμπανα του Θάνου Χατζηαναγνώστου, οδηγεί σε έναν πιο ελεύθερο τρόπο εκφοράς τόσο των πρωτότυπων συνθέσεων των δύο καλλιτεχνών όσο και των Jazz standards.

Το ντουέτο πρόσφατα κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την IRIDA CLASSIC τον πρώτο του δίσκο με τίτλο ANAPOLONTAS (ελλ. Aναπολώντας). Το album ANAPOLONTAS είναι ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από τέσσερις μουσικές ιδέες. To Unnecessary Thoughts, μία σύνθεση του Γ. Θεοδωρίδη, το Children’s Story, το Stargate και το Synapseis, του Α. Παπαδόπουλου. Τα μέρη αυτά συνδέονται μεταξύ τους με αυτοσχεδιαστικά ιντερλούδια που δημιουργούν ένα υπόβαθρο νοσταλγικής αναπόλησης. Η μουσική κυματίζει πάνω στην πειραματική και αυτοσχεδιαστική σχέση που αναπτύσσεται μέσα από ένα διάλογο διαρκείας.

Ο Άρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και τζαζ πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Δραστηριοποιείται ως πιανίστας της τζαζ από το 2002, μοιράζοντας την τοπική σκηνή με πολλούς Έλληνες και Ευρωπαίους καλλιτέχνες. Το 2014 δημιούργησε το προσωπικό του κουαρτέτο με το οποίο παρουσίασε το άλμπουμ ENDEAVORS το 2017. Ο δίσκος περιελάβανε εννέα πρωτότυπες συνθέσεις του. Παράλληλα, είναι Καθηγητής Στατικής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Γρηγόρης Θεοδωρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη του Αγρινίου. Σε ηλικία 17 ετών μετακόμισε στην Αθήνα και σπούδασε Jazz και κλασικό κοντραμπάσο. Το 2011 μετακόμισε στην Ολλανδία για να σπουδάσει τζαζ ερμηνεία στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης και πήρε το δίπλωμά του με άριστα το 2016. Από το 2017 ταξιδεύει και παίζει μουσική σε φεστιβάλ στην Ευρώπη και σε σκηνές τζαζ στη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, τη Σαγκάη, Λονδίνο, Κοπεγχάγη κ.λπ. Έχει συνεργαστεί με πολλούς αναγνωρισμένους μουσικούς της Jazz στην Ευρώπη όπως οι Juraj Stanik, Eric Ineke, Rik Mol, Attila Gyarfas, Thomas Maasz, με τους τελευταίους να είναι και μέλη του προσωπικού του trio.

 

Παίζουν οι μουσικοί: 
Άρης Παπαδόπουλος – πιάνο
Γρηγόρης Θεοδωρίδης – κοντραμπάσο

 

Guest :  Θάνος Χατζηαναγνώστου – ντραμς 

 

 

Ιnfo

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Τηλέφωνο : 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr – artinfo.gr

Πληροφορίες: https://www.halfnote.gr/

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 21:30

Γενική Είσοδος: 12 ευρώ


*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο άτομα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.

*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.

*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.

*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.

 

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1

σχετικού, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:

[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.

Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.

Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.