COSTAS BALTAZANIS & Friends

/COSTAS BALTAZANIS & Friends
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.


Ένα τεράστιο κεφάλαιο για τα μουσικά πράγματα στην αυτοσχεδιαστική σκηνή είναι ο μοναδικός κιθαρίστας Κώστας Μπαλταζάνης, που τα τελευταία χρόνια ζει και δημιουργεί στη Νέα Υόρκη. Ο Κώστας Μπαλταζάνης συναντά εξαιρετικούς φίλους και παλιούς συνοδοιπόρους του, σε μια βραδιά όπου θα παίξουν και θ’ αυτοσχεδιάσουν σε πρωτότυπες συνθέσεις. Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Half Note Jazz Club.

Ο πολυτάλαντος κιθαρίστας, σπούδασε Jazz σύνθεση και Performance στο Berklee College of Music της Βοστώνης και από το 1991 ήταν ενεργό μέλος της jazz σκηνής της Αθήνας. Το 1995 σχημάτισε, μαζί με τον Πέτρο Κούρτη και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου τους IASIS, οι οποίοι πραγματοποίησαν χιλιάδες πωλήσεις δίσκων και πολλές εμφανίσεις στα σημαντικότερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ συνεργάστηκαν στη σκηνή με μερικούς από τους πιο γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως Omar Faruk Tekbilek, Bulgarian Voices κ.α.

Ο Κώστας Μπαλταζάνης έχει συνεργαστεί, ηχογραφήσει και μοιραστεί τη σκηνή με τρομερούς καλλιτέχνες όπως οι :  Alex Foster, The Mingus Orchestra, Arturo Sandoval, David Friedman, Jeff Tain Watts, James Genus, Mike Wolff, Mike Richmond, Ron Savage,  Omar Faruk Tekbilek, The Stuttgart Symphony Orchestra.  Το 2015 στη Νέα Υόρκη ολοκλήρωσε το μουσικό του έργο, με τίτλο “End Of Seas” που κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες (iTunes, Amazon, Spotify κλπ.). Για το άλμπουμ συνεργάστηκε με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών που αποτελούν την επίσημη μπάντα του δημιουργού, καθώς και πολλούς αξιόλογους guests. Η δουλειά αυτή, αν και άμεσα επηρεασμένη από την πολύχρονη πλέον επαφή του με τη jazz σκηνή της Νέας Υόρκης, διατηρεί στο σύνολό της μια έντονη Μεσογειακή γεύση η οποία αποτελεί το στοιχείο που τη διαφοροποιεί και την κάνει να ξεχωρίζει. Επίσης, το 2015 δημιουργεί το σχήμα των Subtonics και κυκλοφορεί το “Vinyl” (2019) και το “Freak Tales” (2022).

Η Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου θα είναι μια μέρα και μία συναυλία ξεχωριστή, αφού ο  Κώστας Μπαλταζάνης συναντά και πάλι τους φίλους του και η καλή μουσική γιορτάζει, φυσικά στο Half Note Jazz Club.

 

www.costasbaltazanis.com

 

https://www.youtube.com/watch?v=YH_czX0p81I&t=26s

 

Κώστας Μπαλταζάνης – κιθάρες

Γιάννης Πούλιος – βιολί

David Lynch – σαξόφωνο

Γιώργος Παλαμιώτης – μπάσο

Άγγελος Πολυχρόνου – κρουστά

Jason Wastor – τύμπανα

 

Info

COSTAS BALTAZANIS & FRIENDS

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου

Έναρξη  21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων:  από 10€

Προπώληση εισιτηρίων:

www.halfnote.gr

Πληροφορίες: 210 9213310

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.