COSTAS BALTAZANIS QUINTET

/COSTAS BALTAZANIS QUINTET
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

O σπουδαίος κιθαρίστας Κώστας Μπαλταζάνης, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Ελλάδα, την Πέμπτη 2 Μαρτίου στο Half Note Jazz Club.

Συναντά παλιούς φίλους και συνεργάτες και κάνουν ένα μοναδικό κουϊντέτο, για να μας χαρίσουν μία υπέροχη βραδιά, αυτοσχεδιάζοντας σε πρωτότυπες συνθέσεις του ιδίου.

Ο πολυτάλαντος κιθαρίστας, έχει σπουδάσει Jazz σύνθεση και Performance στο Berklee College of Music της Βοστώνης και από το 1991 είναι ενεργό μέλος της jazz σκηνής της Αθήνας. Το 1995 δημιούργησε, μαζί με τον Πέτρο Κούρτη και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου τους IASIS, οι οποίοι πραγματοποίησαν χιλιάδες πωλήσεις δίσκων και πολλές εμφανίσεις στα σημαντικότερα jazz φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ συνεργάστηκαν στη σκηνή με μερικούς από τους πιο γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως Omar Faruk Tekbilek, Bulgarian Voices κ.α.

Ο Κώστας Μπαλταζάνης έχει συνεργαστεί, ηχογραφήσει και μοιραστεί τη σκηνή με τρομερούς καλλιτέχνες όπως οι :  Alex Foster, The Mingus Orchestra, Arturo Sandoval, David Friedman, Jeff Tain Watts, James Genus, Mike Wolff, Mike Richmond, Ron Savage,  Omar Faruk Tekbilek, The Stuttgart Symphony Orchestra.  Το 2015 στη Νέα Υόρκη ολοκλήρωσε το μουσικό του έργο, με τίτλο “End Of Seas” που κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες (i-Tunes, Amazon, Spotify κλπ.). Για το άλμπουμ συνεργάστηκε με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών που αποτελούν την επίσημη μπάντα του δημιουργού, καθώς και πολλούς αξιόλογους guests. Η δουλειά αυτή, αν και άμεσα επηρεασμένη από την πολύχρονη πλέον επαφή του με τη jazz σκηνή της Νέας Υόρκης, διατηρεί στο σύνολό της μια έντονη μεσογειακή γεύση η οποία αποτελεί το στοιχείο που τη διαφοροποιεί και την κάνει να ξεχωρίζει. Επίσης, το 2015 δημιουργεί το σχήμα των Subtonics και κυκλοφορεί το “Vinyl” (2019) και το “Freak Tales” (2022).

Για μία ακόμη φορά, την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 ο καταπληκτικός Κώστας Μπαλταζάνης & το Κουϊντέτο του, μας συναρπάζει και η καλή μουσική γιορτάζει ξανά στο Half Note Jazz Club, την τζαζ σκηνή της πόλης.

 

Κώστας Μπαλταζάνης – κιθάρες

David Lynch – σαξόφωνο

Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο/ πλήκτρα

Απόστολος Σιδέρης  – κοντραμπάσο

Δημήτρης Κλωνής – τύμπανα

 

www.costasbaltazanis.com

https://www.youtube.com/watch?v=YH_czX0p81I&t=26s

 

Ιnfo

Costas Baltazanis Quintet

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς  | 210 9213310

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

21:30

 

Τιμές εισιτηρίων: από 10 €

 


*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.