E.J. STRICKLAND QUINTET

//E.J. STRICKLAND QUINTET
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

E.J. STRICKLAND QUINTET

H ΔΥΝΑΜΙΚΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ POST BOP
ΕΝΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ JAZZ DRUMMER

Από Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου

 

Ένα από τα πιο δυναμικά σχήματα της σύγχρονης  jazz έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και το Half Note, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου. Ο σπουδαίος jazz drummer-leader E. J. Strickland με το κουιντέτο του θα παρουσιάσουν το σύγχρονο post-bop στην καλύτερη εκδοχή του.

Το επίθετο Strickland έχει συνδεθεί με την jazz τα τελευταία χρόνια, με έναν τρόπο μοναδικό αφού τα δίδυμα αδέλφια Strickland (E.J. & Marcus) είναι από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς της jazz.

Ο E.J. Strickland γνώριζε από νωρίς ότι η jazz είναι ο προορισμός του. Είχαν αρχίσει να τον επηρεάζουν από τα πρώτα του βήματα ντράμερς όπως ο Roy Hanes, o Elvin Jones, o Tony Williams ή ο Philly Joe Jones.

Πηγαίνοντας στη Νέα Υόρκη, φοίτησε στην περίφημη New School, με καθηγητές (Reggie Workman, Buster Williams, Billy Harper) αλλά και συμμαθητές μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς του σήμερα (Mike Moreno, Robert Glasper, Brandon Owens, Marcus Baylor). Με τους τελευταίους μάλιστα έκαναν κι ένα γκρουπ το οποίο διαμόρφωσε λίγο και την πορεία  που θα έπαιρναν στην μουσική.

Ο  E. J. είχε ήδη αρχίσει να παίζει σε διάφορα gigs, μετά την αποφοίτησή του, με τον περίφημο κιθαρίστα Russell Malone αλλά και τον μεγάλο Ravi Coltrane. Οι δύο αυτοί καλλιτέχνες αποδείχτηκαν κάπως σαν μεγάλοι αδελφοί για τον E.J. και έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας.  Μάλιστα ο Ravi Coltrane έχει πάντα στο κουαρτέτο του σαν μόνιμο μέλος τον E.J. Strickland.

Ο πολυτάλαντος ντράμερ εκτός του Coltrane συνεργάστηκε και περιόδευσε με τον Terence Blanchard, την Cassandra Wilson, την Lizz Wright, την Nnenna Freelon, τον Wynton Marsalis, τον Dave Gilmore και άλλα μεγάλα ονόματα της μουσικής αυτής.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 60 ηχογραφήσεις δίσκων κι έχει πραγματοποιήσει πολλές περιοδείες, ενώ το 2009 έκανε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “In this day” και παραγωγό τον Ravi Coltrane. Ένας δίσκος που έκανε αίσθηση για την δυνατότητα του E. J. να συνθέτει κομμάτια με τη δική του jazz οπτική, που δεν προσκολλάται αναγκαστικά στην παράδοση.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το άλμπουμ “The undying spirit”, που κατέδειξε με εμφατικό τρόπο την αίσθηση ισορροπίας που έχει.

Από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου μέχρι και Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στην σκηνή του Half Note, η  δεξιοτεχνία και το groove απογειώνουν την διάθεσή μας με το σπουδαίο E. J. Strickland Quintet!!

 

 

  1. J. Strickland – drums

Jaleel Shaw-alto sax

Jure Pukl – tenor sax

Taber Gable – piano

Anne Mette Iversen – bass

 

https://www.youtube.com/watch?v=vTaI7Rj-cJU

https://www.youtube.com/watch?v=d9xiKtdBjUg&start_radio=1&list=RDd9xiKtdBjUg

https://www.youtube.com/watch?v=XI2fxLp-Hzo

https://www.youtube.com/watch?v=EBNmBrjzVAI

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη),

*** την Δευτέρα 3/12 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για

κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: www.viva.gr
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

www.halfnote.gr

www.facebook.com/halfnote.gr

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων  για τις δημοσιεύσεις/αναφορές