Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Hρώ

“I’m a fool to want you”

Πως αλλιώς ορίζεται η αγάπη;

 

 

TICKETS

Ξανά τον Απρίλιοστο Half Note!

 

Τρίτη 17/4 – Ιωάννα Παππά

Τετάρτη 18/4 – Μελίνα Τανάγρη

Παρασκευή 20/4 – Ελεονώρα Ζουγανέλη

Σάββατο 21/4 – Κατερίνα Πολέμη
Μετά τη μεγάλη επιτυχία των 4 sold-out εμφανίσεων του Μαρτίου, με καλεσμένες  τις Λένα Παπαληγούρα (7/3), Μαρία Παπαγεωργίου (14/3) και Γιώτα Νέγκα (20 & 21/3), επιστρέφουμε με νέες παραστάσεις ! Αμέσως μετά το Πάσχα, η Ηρώ ανεβαίνει ξανά στη φιλόξενη σκηνή του Half Note, στις 17, 18, 20 και 21 Απριλίου, με νέες καλεσμένες.

Η Ηρώ γράφει για τις παραστάσεις του Απριλίου: «Να μαστε πάλι εδώ στο Half Note, μετά από τις προηγούμενες εμφανίσεις που τόσο αγκάλιασαν παλιοί και νέοι “φίλοι” και ακροατές χρόνων. Τέτοια συγκίνηση δεν έχει κανείς την τύχη να την ζήσει πολλές φορές, εκτός κι αν οι συναντήσεις με άλλους καλλιτέχνες γίνονται όλο και πιο προκλητικές, όλο και πιο απρόσμενες, όλο και πιο “πειραματικές”.

Αλλά τι άλλο είναι η ζωή; Μια διαρκής πειραματική διαδικασία με κινήσεις που ολοένα σε πάνε αλλού… αλλού κι από εκεί που είχες χαράξει πορεία… Κι είναι τόσο όμορφο μέσα σ’ αυτήν την “ανταλλαγή” τέχνης και συναισθημάτων να κτίζεται μια καινούργια σχέση και μια νέα μορφή στα πράγματα που αισθάνεσαι ότι σε προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Σε αυτές τις επόμενες τέσσερις εμφανίσεις, έχω την μεγάλη χαρά να είναι δίπλα μου η Όλγα Λασκαράτου που ενέπνευσε όλον αυτόν τον – κατά κάποιο τρόπο – πειραματισμό με τις νέες καλεσμένες μου.

Η Ιωάννα Παππά. Μια ηθοποιός με προσωπική άποψη και αισθητική, μια προσωπικότητα εμφανώς καλαίσθητη μέσα στην απλότητά της θα είναι μια νέα “ανάγνωση” στη προσέγγιση των ηθοποιών στη μουσική. Γιατί οι ηθοποιοί έχουν ένα άλλο σκεπτικό για τη μουσική κι όταν είναι ταλαντούχοι όσο η Ιωάννα, είναι πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς τι σκέπτονται τραγουδώντας ή “μιλώντας με ήχους”.

Η Μελίνα Τανάγρη. Μα τι μπορώ να πω για μια τέτοια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και μουσικό και στιχουργό και τραγουδοποιό και ένα τέτοιο πνεύμα;  Όταν την είχα δει πρώτη φορά στην τηλεόραση, είχα εκστασιαστεί με τη φωνή της και την παρουσία της και τώρα μετά από μερικά χρόνια μπορώ να σκεφτώ έμενα μαζί της στην σκηνή. Είναι σχεδόν όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Η Ελεονόρα Ζουγανέλη. Αυτό που εμφανώς μπορώ να πω για εκείνη, είναι από την πρόβα που είχαμε μαζί για την συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη, όπου εμφανίζεται στο θέατρο και ενώ τη συνοδεύω στο πιάνο, νιώθω ξαφνικά το χώρο να γεμίζει από μια φωνή που αγκάλιαζε τα πάντα, μέσα σε δυο μάτια που ήταν  γεμάτα από καλοσύνη, αμεσότητα και αλήθεια. Ένα κορίτσι με άρωμα γυναίκας και αύρα μεγάλης ερμηνεύτριας. Σπάνιος συνδυασμός, όσο σπάνια είναι και η αλήθεια στις μέρες μας.

Η Κατερίνα Πολέμη. Μουσικός, συνθέτης έργων για το θέατρο και τον κινηματογράφο, τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια με απεριόριστες δυνατότητες,  Ελληνίδα με αέρα Βραζιλιάνας και ταμπεραμέντο Λατίνας. Ένα μπλέξιμο γλυκό, τρυφερό αλλά και δυναμικό όσο η οντότητά της. Είναι τεράστια η χαρά να βρίσκεσαι στην σκηνή με τέτοιους ανθρώπους σαν την Κατερίνα. Νιώθεις ότι περπατάς πάνω στον αιώνα με βλέμμα στο μέλλον… Αυτό είναι η Κατερίνα.
Ένα νέο βλέμμα στη ζωή, με τη χαρά και την αισιοδοξία ενός ευφυούς ανθρώπου.

 

Κάθε μια ξεχωριστά και όλες μαζί σε ένα δρόμο δύσκολο κι επίπονο. Ένα δρόμο όπου εμείς αποτελούμε τη δίοδο, τον αγωγό επικοινωνίας των συναισθημάτων. Άνθρωποι κι εμείς με μεγάλη ευθύνη για την στάση μας στα πράγματα.

 

Οι Κυρίες που με συνοδευσαν στις προηγούμενες εμφανίσεις (Λένα Παπαληγούρα – Μαρία Παπαγεωργίου – Γιώτα Νέγκα) και οι κυρίες που με συνοδεύουν σε αυτές που έρχονται, έχουμε όλες μαζί τον κοινό παρονομαστή της αγάπης μας και της αφοσίωσής μας στην τέχνη, με τρόπο απλό, αληθινό, άμεσο, διακριτικό. Με σεβασμό στην τέχνη που αγαπήσαμε. Με αποδοχή στην αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει την ίδια την τέχνη. Μπορεί μόνο να την υπηρετεί και να της ανοίγει νέους δρόμους…».

Η Ηρώ συνεργάστηκε με την Όλγα Λασκαράτου για την επιλογή των τραγουδιών γιατί η Όλγα εκτός από καλή φίλη της, είναι μια σπουδαία πιανίστα και μια μοναδική παραγωγός ραδιοφώνου. Είναι μία ουσιαστική μουσικός… Μαζί με την Ηρώ στη σκηνή θα είναι ο μουσικός Θανάσης Κελεπούρης, σημαντικός συνεργάτης της για πολλά χρόνια.

I’m a fool to want you” λοιπόν.  Αλλά… αμετανόητη.

Πως αλλιώς ορίζεται η αγάπη;

Στο παρακάτω link δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές από τα live του Μαρτίου:
https://youtu.be/KIvStarYYqE

 


 

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β’ Ζώνη), 20 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Προπώληση: www.viva.gr, Media Markt, Seven Spots, Reload Stores,

Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

www.halfnote.gr

www.facebook.com/halfnote.gr