Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

MeQ

No More Lies

Μία παραμόρφωση της κοσμικής ουτοπίας

ΠΕΜΠΤΗ 1Ο MAΪΟΥ 2018

 

TICKETS

 

 

«Πέρα απ’ τα όρια/Εντός του σύγχρονου ήχου». Δεν  θα μπορούσε καμία φράση να περιγράψει καλύτερα από την παραπάνω τους MeQ (modern-e-quartet). Η λέξη  «κουαρτέτο» αποτυπώνει την ενδελεχή και εκτενή σχέση των μελών του σχήματος με την κλασική μουσική, ενώ το «μοντέρνο» φανερώνει τη χωρίς καμία αγκύλωση ματιά τους στο μέλλον. Ηλεκτρονικοί βρυχηθμοί και παραμορφωμένες (μα συνάμα λυρικές) φωνές εμπλέκονται με υπόγειες μελωδίες και με σοφιστικέ ενορχηστρώσεις.

Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και στις επιλεκτικές ζωντανές εμφανίσεις των MeQ. Εξ αιτίας αυτής ακριβώς της προαναφερθείσας έντασης, ο Malcom Brabant (ο ανταποκριτής του BBC στην Ελλάδα) τους έκανε τηλεοπτικό αφιέρωμα το 2010, μετά τη sold-out εμφάνισή τους στο Bios. Επιτυχία είχε όμως και η επόμενη μεγάλη sold-out συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2011).

Κατά τη διάρκεια  του 2012, οι MeQ [Κώστας Αναστασόπουλος -ηλεκτρικό βιολί, ηλεκτρονικά & φωνητικά, Βάλια Τσιμπλακάκη -συνθετητές & φωνή, Μαρίνα Κολοβού -ηλεκτρικό τσέλο & φωνητικά και Pit Assbill -ηλεκτρονικά ντραμς και φωνητικά] αφοσιώθηκε στην ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου της (πρώτου συνθετικά). Ο οποίος τιτλοφορήθηκε (A) Message και κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή στις 2 Ιουνίου 2013  από την αγγλική εταιρεία Passive Front Records και κατόπιν στις 26 Απριλίου 2015 κυκλοφορεί σε CD μαζί με το περιοδικό «Κόκκινη Καρφίτσα».

Η  νέα δουλειά των MeQ  “LIES – A Kosmic Utopia Distortion” αποτελείται από 12 νέα τραγούδια και άλλα τόσα μουσικά τοπία που τα περιβάλλουν, επηρεασμένα από τον ήχο και την αισθητική προηγουμένων δεκαετιών. Είναι ένα hommage   στο παρελθόν και ταυτόχρονα ένα πάντρεμα με το παρόν.

Το “LIES” έχει ανέβει στον πολυχώρο Beton 7  και στο φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 ως μουσική παράσταση με video animation και προηχογραφημένα ηλεκτρονικά  set.

 

Στη μουσική σκηνή του  Half Note  οι MeQ εξερευνούν τα όρια της μουσικής τους σε μια πιο ψυχεδελική φόρμα της νέας τους δουλειάς ηχητικά και οπτικά γυμνή από προετοιμασμένες εγκαταστάσεις.

 

Βάλια Τσιμπλακάκη             : φωνητικά, πλήκτρα

Κώστας Αναστασόπουλος   : ηλεκτρικό βιολί

Pit Assbill                                :  ηλεκτρονικά ντράμς

Γιώργος Κωστόπουλος        : ηλεκτρικό μπάσο

Alessandro Giovanetto          : ηλεκτρική κιθάρα

 

 

 

Links

http://www.meq.gr/index.php

 

https://www.facebook.com/ModerneQuartet/?ref=bookmarks

 

https://soundcloud.com/meq

 

https://www.reverbnation.com/modernequartet

 

https://myspace.com/meq97

 

https://www.mixcloud.com/MeQ/

 

 

 

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ) – 15 ευρώ (τραπέζι)

Προπώληση: Media Markt, Seven Spots, Reload Stores,

Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

www.halfnote.gr

www.facebook.com/halfnote.gr