THANOS STAVRIDIS & Drom

/THANOS STAVRIDIS & Drom
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου

THANOS STAVRIDIS & Drom

 

Οι dRom είναι μια μουσική κολεκτίβα. Μια παρέα από άτομα που τους ενώνει η αγάπη για τη μουσική των Βαλκανίων και τον αυτοσχεδιασμό.

Πρωτοδημιουργήθηκαν το 2015 με πρωτοβουλία του Θάνου Σταυρίδη. Ουσιαστικά πρόκειται για το σχήμα με το οποίο παρουσιάζει την προσωπική του δουλειά στο κοινό.

Ο κεντρικός πυρήνας των dRom αποτελείται από τον Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν, τα πλήκτρα και τις συνθέσεις, τον Γιάννη Καρακαλπακίδη στην ηλεκτρική κιθάρα και το ηλεκτρικό μπάσο όποτε αυτό χρειαστεί και τον Χρήστο Τάσιο στα κρουστά και τα τύμπανα αντίστοιχα.

Από τις πρώτες εμφανίσεις της μπάντας κιόλας στις περισσότερες εμφανίσεις συμμετέχει ο Γιώτης Κιουρτσόγλου στο ηλεκτρικό μπάσο ενώ αρχικά κλαρίνο και καβάλ έπαιζε ο Γιώργος Σκηπητάρης. Τα τελευταία τρία χρόνια κλαρίνο και σαξόφωνο παίζει ο Βασίλης Αθανασίου, ένας πολλά υποσχόμενος νέος μουσικός από τη Φλώρινα ενώ το σχήμα συνεργάζεται κατά καιρούς με τον Στάθη τον Άννινο, τον Γιώργο Τζούκα και τον Φίλλιπο Κωσταβέλη στο πιάνο.

Κυρίως στις συναυλίες τους παίζουν ορχηστρική μουσική αλλά έχουν επίσης συνεργαστεί με μερικές από τις πιο εκφραστικές φωνές της χώρας: Μάρθα Μαυροειδή, Ρία Ελληνίδου, Αγγελική Τουμπανάκη, Έλσα Μουρατίδου, Βασιλική Αναστασίου.

Έχουν επίσης συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και σχήματα των Βαλκανίων: Theodosii Spassov, Vlatko Stefanovski και το trio του, Perar Ralchev, Toni Kitanovski κ.ά.

Ο Σεπτέμβρης τους βρίσκει να ολοκληρώνουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία με 16 σταθμούς σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία κι ετοιμάζονται να ηχογραφήσουν νέο υλικό.

 

Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν, keyboards
Γιάννης Καρακαλπακίδης: ηλεκτρική κιθάρα
Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρικό μπάσο
Χρήστος Τάσιος: σετ κρουστών

 

Facebook event

www.halfnote.gr

www.facebook.com/halfnote.gr

 

 

INFO

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (τραπέζι)

Ώρα έναρξης: 21:30 

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.