VICKI KRISTINA BARCELONA “ΜΙΑ CULT ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ TOM WAITS”

/VICKI KRISTINA BARCELONA “ΜΙΑ CULT ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ TOM WAITS”
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Από Παρασκευή 18 έως Δευτέρα 21 Μαρτίου

Φυσικά στο Half Note!

Τρεις υπέροχες γυναικείες παρουσίες, τρεις απίθανες φωνές, τρεις εξαιρετικές μουσικοί από την Ν. Υόρκη, είναι το power trio που από τις 18 Μαρτίου και για τέσσερα ξεχωριστά βράδια θα είναι κοντά μας στο Half Note.

Μαζί τους και μαζί μας, διάχυτη στο χώρο η μουσική του Tom Waits που όλοι αγαπήσαμε, με μια άλλη απρόσμενη ματιά! Το σχήμα, το ονόμασαν συμπτωματικά VickiKristinaBarcelona, εμπνευσμένες κάποια δεδομένη στιγμή από την σχετική ταινία του Woody Allen που αφορούσε τις περίπλοκες σχέσεις με παρουσία τριών γυναικών στην ζωή ενός καλλιτέχνη!  Έτσι κάπως οραματίστηκαν την σχέση τους σε συνάρτηση με την μουσική του Tom Waits και σκέφτηκαν να της προσδώσουν διαφορετικούς χαρακτήρες αλλά και εικόνα. Άλλοτε δυναμική, άλλοτε σπαραχτική, αλλά πάντα παιχνιδιάρα!

Το τρίο των VickiKristinaBarcelona είναι η Rachelle Garniez, η Amanda Homi και η Terry Radigan, όλες τους κορυφαίες μουσικοί από διαφορετικές κατευθύνσεις και με διαφορετικά βιώματα. Καταξιωμένες οι ίδιες και συνηθισμένες στο να διηγούνται ιστορίες μέσω διαφορετικών ειδών μουσικής, βρήκαν πρόσφορο υλικό στην μουσική του αγαπημένου τροβαδούρου Waits και λένε τις ιστορίες του με μία συγκλονιστική τριφωνία, με απρόσμενη ενορχήστρωση (ακορντεόν, banjos, μπουκάλια κλπ) και σκηνική παρουσία, επιτυγχάνοντας πάντοτε να ξετρελαίνουν το κοινό τους.

Η Νεοϋορκέζα Rachelle Garniez είναι γνωστό ελεύθερο πνεύμα και νιώθει άνετα τόσο παίζοντας στους δρόμους αλλά και στα μεγαλύτερα Concert Halls, σε όλο τον κόσμο. Με περισσότερα  από 12 προσωπικά άλμπουμ κι επιρροές διαφόρων ειδών μουσικής από το klezmer  στο Tin Pan Alley ή την λατινογενή soul.

Η κοσμογυρισμένη και με τον πλέον περιπετειώδη χαρακτήρα Amanda Homi, γεννήθηκε στο Λονδίνο. Τα πολύχρωμα τραγούδια της αντανακλούν το πέρασμά της από το Καρναβάλι του Ρίο, τους ρυθμούς του Bollywood, το cabaret, τους θορυβώδεις και δυναμικούς Τσιγγάνικους γάμους, ακόμη και το πέρασμά της από το δικό μας ρεμπέτικο! Το 2015 βραβεύτηκε από τα Independent Music Awards με Best story song.

Η συνθέτης, τραγουδίστρια και πολύ-οργανίστρια Terry Radigan που έχει προταθεί για Grammy, αναμειγνύει υπέροχα τον δυναμισμό και την ευαισθησία μιας μεγαλωμένης στο Brooklyn μουσικού, με την βαθειά εκτίμηση για την country, την Αμερικάνικη παραδοσιακή μουσική και την soul. Το κορίτσι που παίζει πολλά όργανα αλλά κυρίως με την κιθάρα της στα πρώτα της βήματα συγκρίθηκε σε καλλιτέχνες σαν την Emmylou Harris. Έχει ήδη πολλούς προσωπικούς δίσκους ενώ τα τραγούδια της, τα ερμηνεύουν όπως οι Ashley Mac Isaac, Trisha Yearwood, Patty Loveless, Faith Hill κι άλλοι.

Οι τρεις χαρισματικές story tellers και μουσικοί, ένωσαν τις δυνάμεις τους κι αποθεώνουν το μεγαλοφυές και ιλαροτραγικό στιχουργικό / μουσικό έργο του Tom Waits, με τον δικό τους τρόπο. Το αποτύπωσαν και σε δίσκο με τον σχεδόν …φυσιολογικό τίτλο “Pawn Shop Radio”!  Ας φανταστούμε τις Triplets του Belleville, μεταμφιεσμένες σε ανέστιες υπάρξεις  της μεγάλης ύφεσης του 29’, να καβαλάνε ένα τραίνο που διέρχεται την Αμερική και σταματά για να παίζουν σε κηδείες ή dance parties, αλλά ουσιαστικά δεν πηγαίνει πουθενά.  Περιμένουμε με

ανυπομονησία …..

 

VickiKristinaBarcelona is:

 

Rachelle Garniez: vocals, accordion, banjo, bells

Amanda Homi :     vocals, drums, percussion, harmonium

Terry  Radigan :    vocals, guitars, banjo

 

www.vkbband.com

 

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Προπώληση: www.viva.gr,

Πληροφορίες  & Κρατήσεις: 210 9213310

 

Ώρα έναρξης

Παρασκευή & Σάββατο 22:00

Κυριακή & Δευτέρα 21:30

 

Η συναυλία των VickiKristinaBarcelona την Δευτέρα 21 Μαρτίου ακυρώνεται λόγω Covid του καλλιτέχνη.

 

Τιμές εισιτηρίων:

A’ Ζώνη σε τραπέζι 30€

Β’ Ζώνη σε τραπέζι 25€

BAR ΟΡΘΙΩΝ 20€

 

*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό.

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων και τα δυο άτομα το μοιράζονται μαζί με άλλους δυο.

*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της παράστασης ανάλογα με τις κρατήσεις.

*Η κατανάλωση ποτού δεν είναι υποχρεωτική.

*Στον χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα.

 

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1

σχετικού, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης 

[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.

Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.

Οι ανήλικοι θεατές από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 του σχετ.1.