Τρίτη 12 Νοεμβρίου  

 “CAPTURING SPIRITS- Jonathan Kreisberg LIVE!”  

Συνδυάζοντας τον διαχρονικό μελωδικό χαρακτήρα με τις στρογγυλεμένες γραμμές και τις υφές, η μουσική του Jonathan Kreisberg συνεχίζει να προσελκύει μια αυξανόμενη διεθνή βάση ακροατών. Οι συνθέσεις του έχουν εκτελεστεί από το πρωτοποριακό κουαρτέτο του σε πέντε ηπείρους. Ως κιθαρίστας, ο ήχος και η τεχνική του επηρέασαν την επόμενη γενιά παικτών και συνέβαλαν αναμφισβήτητα στην εξέλιξη του οργάνου στην τζαζ. Για τις εμφανίσεις τους το 2019, η JKQ θα παρουσιάσει ολοκαίνουργιες συνθέσεις που συνδυάζουν την παράδοση της τζαζ, τη δεξιοτεχνία, τα σύγχρονα ηχητικά τοπία και τις επιρροές από κάθε γωνιά του κόσμου και πέραν αυτού.

Τα τελευταία επτά χρόνια, ο Jonathan υπήρξε συνεργάτης με τον δάσκαλο της jazz Dr. Lonnie Smith, ο οποίος λέει για τον Kreisberg: “Είναι ένας παθιασμένος μουσικός με μεγάλο όραμα και συνεχώς επιδιώκει την καινοτομία.”

Ο Jonathan ήταν μουσικός και παραγωγός στο «The Healer» για την  Pilgrimage Records, ερμηνευτής στο «Evolution» για τη Blue Note Records και παραγωγός και συνεργάτης στο «All in My Mind» για την Blue Note. Έχει εμφανιστεί ως sideman στα συγκροτήματα των: Joe Locke, Stefano DiBattista,  Lee Konitz,  Ari Hoenig,  Don Friedman και πολλών άλλων.

Ο Jonathan είναι επίσης ένας σεβαστός εκπαιδευτικός με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο συνθέσεων και μεταγραφών, καθώς και μια σειρά με τίτλο POLYRTHYTHMIC GUITAR.

 

«Ο Kreisberg προσπαθεί να καλλιεργήσει την ταπεινότητα όταν παίζει. Η μελωδία του, μερικές φορές ακροβατική, μερικές φορές λυρική, συχνά μεταδίδει εκπληκτικό συναισθηματικό βάθος ».

ALLEN MORRISON, JAZZ TIMES

 

«Ο Jonathan είναι ένας σπουδαίος μουσικός ο οποίος παίζει και γράφει πάντα μια ιστορία. Η τεράστια τεχνική και η διάνοια του ποτέ δεν φτάνουν στον τρόπο, αλλά εξυπηρετούν μόνο την ατζέντα της καρδιάς».
VIBRAPHONIST AND COMPOSER JOE LOCKE

 

Jonathan Kreisberg: guitar, Μartin Βejerano: piano, Matt Clohesy: bass, Colin Stranahan: drums

Official page: http://www.jonathankreisberg.com/

Listen on Soundcloud:  https://soundcloud.com/new-for-now-music/wave-upon-wave-9-min-teaser

 

Follow them on FB: https://www.facebook.com/jonathankreisbergmusic/

Official YouTube Channel: http://www.jonathankreisberg.com/video
Instagram: https://www.instagram.com/jonathankreisberg/

 

Facebook event: 

www.halfnote.gr

www.facebook.com/halfnote.gr

 

INFO

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μπαρ), 15 (Β Ζώνη), 20 ευρώ (Α Ζώνη)

Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22.30, Κυριακή & Δευτέρα 21.30. 

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.