EMMET COHEN TRIO

/EMMET COHEN TRIO
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

“THE EPITOME OF A FRESH JAZZ PIANO VIRTUOSO”

Ο πολυτάλαντος αυτοσχεδιαστής και βιρτουόζος, πιανίστας και οργανίστας, συνθέτης, bandleader και δάσκαλος  Emmet  Cohen, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το εξαιρετικό του τρίο,  φυσικά στη σκηνή του Half Note Jazz Club, από Παρασκευή 31 Μαρτίου  μέχρι και Δευτέρα 3 Απριλίου.

Είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις  πιο ενδιαφέρουσες και φρέσκες παρουσίες στον χώρο της τζαζ!  Τα περίφημα πρόσφατα  live από το σπίτι του στην Ν. Υόρκη (!) Live from Emmets Place τον καιρό της πανδημίας και του lockdown, ξεπέρασαν σε πολλές περιπτώσεις  το  1.000.000 views!  Είναι ο νέος ραγδαία ανερχόμενος  αστέρας  του χώρου,  που την τελευταία δεκαετία συναρπάζει με ό,τι καταπιάνεται.

Ο Emmet Cohen γεννήθηκε  το 1990 στο Miami της Florida και ξεκίνησε να  παίζει πιάνο στα τρία του χρόνια με την μέθοδο Suzuki!  Αργότερα, στα 11 χρόνια του η οικογένεια μετακόμισε στο N. Jersey όπου άρχισε ιδιαίτερα μαθήματα με σπουδαίους δασκάλους. Στο γυμνάσιο διδάχθηκε κλασσική μουσική στο Manhattan School of Music αλλά και στο πρόγραμμα του Lincoln Center για νέους καλλιτέχνες και σιγά σιγά άρχισε να βρίσκει χώρο και να παίζει σε clubs της Ν. Υόρκης με σπουδαίους μουσικούς.  Η πρώτη ηχογράφηση προσωπικού του δίσκου “In the Element”, έγινε όταν ήταν ακόμη στη σχολή Frost School of Music.

Εκείνο όμως που τον εκτόξευσε είναι η επιτυχημένη παρουσία του σαν winner ή φιναλίστ σε πολλούς και υψηλού κύρους  διαγωνισμούς πιάνου. Ξεκινά συνεργασίες  με μεγάλους καλλιτέχνες του χώρου, όπως ο Christian McBride, ο Ali Jackson, o Herlin Riley ή ο Brian Lynch και όλα έρχονται απολύτως φυσικά.  Στην πορεία θα συνεργαστεί με τον Joe Lovano, την Sheila Jordan, τον Eddie Henderson, τον Houston Person , τον Kurt Elling και πολλούς άλλους. Το δικό του σχήμα είναι συνήθως στην φόρμα του trio και με αυτό εμφανίζεται πλέον στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου ενώ  παράλληλα είναι μουσικός διευθυντής στο σχήμα της Veronica Swift  και μέλος του Tip CityTrio του Christian McBride!

Ο Emmet Cohen έχει ένα εξαιρετικό, ιδιαίτερα φρέσκο  ήχο και παίξιμο που βρίθει τεχνικής, με ανεξάντλητη τονική παλέτα κι απίστευτο ρεπερτόριο, που παράλληλα  σέβεται την παράδοση της μουσικής.

Με διαρκή παρουσία για πάνω από δέκα χρόνια στη μουσική επικαιρότητα, έχει ηχογραφήσει δέκα προσωπικά άλμπουμ στα οποία έχουν συμμετάσχει θρύλοι της jazz, όπως ο Ron Carter, o Jimmy Cobb, o Benny Golson,  o George Coleman ή ο AlbertTootieHeath. Είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα social media κάνοντας live streaming  από το σπίτι του στην διάρκεια της πανδημίας καθώς και διαδικτυακά μαθήματα πιάνου.

Ραντεβού με τον Emmet Cohen και τους καταπληκτικούς μουσικούς του Philip Norris & Kyle Poole,  θα έχει το ελληνικό κοινό για πρώτη φορά από 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, στη σκηνή του Half Note Jazz Club!

Ένα ραντεβού με ένα κορυφαίο καλλιτέχνη που αποτελεί  το σήμερα και το αύριο της σύγχρονης  πιανιστικής τζαζ αντίληψης. Περιμένουμε με ανυπομονησία ….

www.emmetcohen.com

 

EMMET COHEN – Πιάνο

PHILIP NORRIS – Μπάσο

KYLE POOLE –   Ντραμς

 

https://www.youtube.com/watch?v=Bl8fLFQYNnA&t=335s

 

https://www.youtube.com/watch?v=vh2bY7sXBV8&t=7s

 

https://www.youtube.com/watch?v=6FuLnFXn_kg&t=45s

 

https://www.youtube.com/watch?v=Yl8lDVh32Fc

 

Info

EMMET COHEN TRIO

Παρασκευή 31 Μαρτίου- Δευτέρα 3 Απριλίου

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

 

Ημέρες & ώρες:

Παρασκευή & Σάββατο 22:30

Κυριακή & Δευτέρα 21:30

Τιμές εισιτηρίων: από 20 €

 

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.