The Tiger Lillies – From Porter to Piaf

/The Tiger Lillies – From Porter to Piaf
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

 

Οι «νονοί» του Avant Garde cabaret ..σε απόσταση αναπνοής!

 

Οι γνωστοί μας, απολαυστικοί και πάντα ευρηματικοί Tiger Lillies,  εξοικειωμένοι με το ελληνικό κοινό που τους λατρεύει, για πρώτη φορά στην σκηνή του Half Note!

Η προτεινόμενη για Grammy και βραβευμένη με Olivier Βρετανική cult cabaret μπάντα, μας προτείνει και μας παροτρύνει να δούμε με μια πολύ διαφορετική ματιά την μουσική του σπουδαίου συνθέτη Cole Porter  καθώς και τα τραγούδια της Edith Piaf.

Ο κόσμος των Tiger Lillies, είναι σκοτεινός κι αλλόκοτος, γεμάτος μαύρο χιούμορ και λυρισμό αλλά διαρκώς μεταβαλλόμενος και πάντα ψυχαγωγικός. Η μουσική τους είναι ένα φίνο μείγμα προπολεμικού Βερολινέζικου cabaret , αναρχικής όπερας και τσιγγάνικου ύφους, που απηχεί τον ήχο του Kurt Weil και του Jacques Brel.   Έχει στιγμές βαθιάς θλίψης, λεπτής αλλά αιχμηρής ειρωνείας και μιας διαρκούς απροσδιόριστης σαγήνης.

Αυτό το μοναδικό τρίο της “Μπρεχτικής.. όπερας του δρόμου” δεν σταματά να περιοδεύει τον κόσμο, δίνοντας συναυλίες και θεατρικά shows όπως “The Tiger Lillies Freakshow”, “The Ancient Mariner”, “The Tiger Lillies Circus”  και την μεγάλη επιτυχία του West End  “Shockheaded Peter,  δείχνοντας εμάς και κατηγορώντας μας  έμμεσα  με το δάκτυλο :

Τι στο καλό κάνουμε, γελώντας με όλα αυτά?

Ο χαρισματικός ηγέτης τους Martyn Jacques, με την χαρακτηριστική falcetto φωνή… που είναι ένας καταρράκτης συναισθημάτων,  δίνει το βασικό στίγμα με τη συγκλονιστική ερμηνεία του και λέει για το συγκεκριμένο project: “O Cole Porter ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η σπουδαία Piaf, χρησιμοποίησε κομμάτια τέτοιων μεγάλων τραγουδοποιών. Σαν τραγουδιστής, θα πρέπει να ερμηνεύσω την μουσική τους και να την κάνω δική μου, πάντα βεβαίως σε μια προσέγγιση στο μοτίβο των Tiger Lillies”!  Ο Jaques παραδέχεται δε,  ότι το δικό του γράψιμο στην μουσική,  έχει περισσότερα κοινά με αυτό του Porter απ’ όσο κανείς θα περίμενε.

 

Από 18 έως 21 Νοεμβρίου αλλά κι από 25 έως 28 Νοεμβρίου, οι θρυλικοί Tiger Lillies με την πλέον των 40 άλμπουμ δισκογραφία (!),  θα είναι εκεί, στη φιλόξενη σκηνή του Half Note και σε απόσταση αναπνοής!

 

Martyn Jacques – φωνητικά, ακορντεόν, πιάνο, κιθάρα

Adrian Stout – κοντραμπάσο, μουσικό πριόνι, theremin, φωνητικά

Voodoo Drummer – ντραμς

 

www.tigerlillies.com

 

‘It’s not surprising that their cult following is worldwide – a Tiger Lillies gig is a journey into wild emotion which passes right through melodrama and out the other side into bizarre beauty’. London Evening Standard

 

‘In an ideal world, The Tiger Lillies would represent Britain in the Eurovision song contest.’ The Times

 

It is hard to do justice to the dark, poetic brilliance of The Tiger Lillies, so the best thing I can advise is that you seek out a ticket for this glorious show’. ★★★★★ The Scotsman (Edinburgh Festival).

‘‘Martyn Jacques is a charismatic focus. Trudging between his piano and accordion like a man weighed down by supernatural dread – yet his voice is a molten cascade. The execution is impeccable throughout. Phenomenal.’

★★★★★ Guardian

 

Info

The Tiger Lillies – From Porter to Piaf

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς  | 210 9213310

 

Ημέρες & ώρες:

18 έως 21 & 25 έως 28 Νοεμβρίου 2022

Παρασκευή & Σάββατο 22:30

Extra παράσταση! Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 21:30

Κυριακή & *Δευτέρα 21:30

 

Τιμές εισιτηρίων:

30€ / Α’ ζώνη (θέση σε τραπέζι)

25€ / Β’ ζώνη (θέση σε τραπέζι)

25€ / Εξώστης (θέση σε τραπέζι)

20€ / Bar Όρθιών

 

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Οι θέσεις διαμορφώνονται την ημέρα της συναυλίας. Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

*Τη Δευτέρα ισχύει έκπτωση -5€ από τις αρχικές τιμές για φοιτητές & ανέργους.

 

Εισιτήρια προπωλούνται Viva.gr – halfnote.gr

Πληροφορίες 210 9213310