RAY GELATO’S SWING QUARTET

/RAY GELATO’S SWING QUARTET
Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.


 

 RAY GELATO’s SWING QUARTET

KEEP ON SWINGING WITH … “THE GODFATHER OF   SWING”

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου- Δευτέρα 30 Ιανουαρίου

Half Note Jazz Club

Τον έχουν αποκαλέσει – κι όχι άδικα – «Νονό του Swing»!!!

Ο τύπος του entertainer που είναι ο συναρπαστικός Ray Gelato, είναι βγαλμένος από τα καλύτερα των δεκαετιών του 40’ και 50’ σε ατμόσφαιρα Las Vegas. Στην πολλοστή του αυτή επίσκεψη στην Ελλάδα, για 4 παραστάσεις, Παρασκευή 27 – Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο Half Note Jazz Club,  θα μας παρουσιάσει το εξαιρετικό του Swing Quartet, με το οποίο κάνει θραύση τον τελευταία καιρό στην Ευρώπη.

Γεννημένος  το 1961 στο Λονδίνο,  από πατέρα Αμερικανό στρατιωτικό που υπηρετούσε στο Ην. Βασίλειο, ο Ray Gelato είχε τις πρώτες επιρροές του από τους δίσκους που άκουγε ο πατέρας του, με πολύ  swing και rock n’ roll της δεκαετίας του 50’ αλλά και δίσκους του Sinatra και του Sammy Davis Jr!  Ως  έφηβος ανακάλυψε τους ήχους του Louis Jordan και του Louis Prima, οι οποίοι αργότερα είχαν καταλυτική επιρροή στη μουσική του.  Στα 18 του χρόνια, ξεκίνησε να μαθαίνει τενόρο σαξόφωνο μόνος αλλά και με ιδιωτικούς δασκάλους,  αναπτύσσοντας μια διαχρονική αγάπη για το όργανο.

 

Το πρώτο σχήμα του “The Dynamite Band” ήταν επηρεασμένο  από το Rock ‘n’ Roll του Bill Haley, όμως σύντομα με τον μπασίστα Patrice Serapiglia (aka Maurice Chevalier !) φτιάχνουν τους «Chevalier Brothers», μια μπάντα στην οποία έμεινε μέχρι το 1988. Με τη βοήθεια του φίλου μπασίστα  Anders Janes,  που έγινε γνωστός ως Clark Kent, οι Chevalier Brothers πρωτοστάτησαν στην διαδικασία αναβίωσης του ενδιαφέροντος  του swing  της δεκαετίας του ’40 και του ’50.  Ως πρωταγωνιστές αυτής της αναβίωσης  περιόδευσαν στην Ευρώπη και την Ιαπωνία,  παρουσιάστηκαν σε  τηλεοπτικές εκπομπές και κυκλοφόρησαν 3 άλμπουμ και πολλά singles,  έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστούν με θρυλικούς ερμηνευτές όπως ο μοναδικός  Slim Gaillard!

 

Μάλιστα ο Ray Gelato εμφανίστηκε να παίζει και να τραγουδάει στην βρετανική ταινία, «Scandal».  Το 1988 είναι μία πολύ σημαντική χρονιά στην πορεία του Ray Gelato αφού με τον Clark Kent σχηματίζουν τους Ray Gelato & The Giants of Jive.  Ο εκτενής κατάλογος των συναυλιών τους περιλαμβάνει το Carnegie Hall, το Nice jazz Festival, το Lugano Jazz Festival και  περιοδείες σε  Αγγλία και Ευρώπη.

 

 

Μερικά χρόνια  αργότερα, ο Ray Gelato γυρίζει στον κινηματογράφο, ερμηνεύοντας το soundtrack για το δράμα του BBC, με τίτλο «No Bananas», και αλλάζει το όνομα της μπάντας σε Ray Gelato Giants, με το οποίο συνεχίζει να παίζει σήμερα.

Η εκτόξευση του σχήματος του Ray Gelato τον φέρνει να είναι headliner σε πολύ μεγάλα Φεστιβάλ της Ευρώπης αλλά πλέον & της Αμερικής  (New York, Philadelphia, Tampa, Chicago, Washington DC, Los Angeles )!

 

Για δεκαετίες η μπάντα του Ray Gelato είναι η πιο πολυάσχολη μπάντα στο Λονδίνο. Ο Ray Gelato όμως έγινε πραγματικά διάσημος όταν εμφανίστηκε σε ένα εμπορικό διαφημιστικό σποτ την Levis Dockers, ερμηνεύοντας το κλασικό τραγούδι του Renato Carosone “Tu Vuo” Fa L’Americano “, το οποίο είχε γίνει δημοφιλές από τον Louis Prima. Το 2000, ο Ray Gelato εμφανίζεται  στην ταινία του Jude Law “Enigma”,  παίζοντας σαξόφωνο ενώ με την μπάντα του ανοίγει συναυλία του Robbie Williams στο Royal Albert Hall,  παίζει για τους Queen και τον Van Morrison, παίζει στο πάρτι γενεθλίων του Bryan Adams και  τον  γάμo του Paul McCartney!

 

O ρυθμός, το χιούμορ και η καλή διάθεση χαρακτηρίζουν και το υπέροχο Swing Quartet,  με τo οποίο περιοδεύει τον καιρό αυτό.  Οι ήχοι του Prima, του D. Martin ή του Sinatra  συναντούν το Swing, το R & B και ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα. Ο Ray Gelato και το Swing Quartet θα είναι στο Half Note Jazz Club από Παρασκευή  27 Ιανουαρίου έως και  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, με αποσκευές γεμάτες από την ενέργεια και το πανδαιμόνιο που δημιουργεί η μπάντα τους, όπως κάθε μπάντα του Ray Gelato!

Oι φίλοι του Ray Gelato στη χώρα μας άλλωστε, το γνωρίζουν πολύ καλά!

Ότι …  «It don’t mean a thing, if it ain’t got that swing”!

 

RAY GELATO – Vocals / Tenor Saxophone

GUNTER KURMAYR – Piano

MANUEL ALVAREZ – Contrabass

MARTI ELIAS VINALS – Drums

www.raygelato.com

 

 

Info

RAY GELATO’s SWING QUARTET

KEEP ON SWINGING WITH … THE GODFATHER OF   SWING

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου- Δευτέρα 31 Ιανουαρίου

 

Ημέρες & ώρες:

Παρασκευή & Σάββατο 22:30

Κυριακή & Δευτέρα 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

 

Τιμές εισιτηρίων:

Α Ζώνη 30€ (*θέση σε τραπέζι)

Β Ζώνη 25€ (*θέση σε τραπέζι)

Β Ζώνη Εξώστη 25€ (*θέση σε τραπέζι)

Bar Όρθιών 20€

 

 
www.halfnote.gr

Πληροφορίες 210 9213310